Realizacja zamówienia: 3 dni
Producent: TORRAS

BIAŁA CZEKOLADA Z ALGAMI I SOLĄ

75g

Biała czekolada bez cukru z dodatkiem alg morskich oraz czarnej soli. 

skład: 

substancja słodząca: maltitol, masło kakaowe, mleko w proszku, inulina, chlorella <2%, czarna sól morska <2%, emulgator: lecytyna sojowa, aromat waniliowy. Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.

Informacja alergiczna: produkt zawiera mleko (w proszku) i soję oraz może zawierać śladowe ilości orzechów.

1 WW=29g, 1WBT=33g wg SGGW

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g:
wartość energetyczna: 460 kcal
tłuszcz: 31g w tym nasycony: 19g
węglowodany: 58g w tym cukry: 9g 
białko: 6g
błonnik: 1g
sód: 5g

Czekolady zawierające Maltitol mogą ze smakiem spożywać zarówno osoby zdrowe oraz aktywne. To również wspaniały deser dla diabetyków, a także dla osób cierpiących na celiakię - ponieważ produkt ten nie zawiera w swoim składzie glutenu. Wersja czekolady gorzkiej z błonnikiem pozwala na delektowanie się nią nawet przez osoby chcące utrzymać zgrabną sylwetkę, bądź odchudzające się.

ZALETY MALTITOLU:

- słodkość zbliżona do cukru (sacharozy) - Maltitol jest w 90% tak słodki jak cukier,

- mniejsza kaloryczność niż cukier (2,1 kcal/gram w porównaniu z 4 kcal/gram cukru),

- ogranicza ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Maltitol jest odporny na bakterie występujące w jamie ustnej, które rozkładają cukry i skrobie uwalniając kwasy, uszkadzając szkliwo zębów,

- może być stosowany przez diabetyków, gdyż jest wolniej przyswajalny w przewodzie pokarmowym i nie podwyższa zawartości glukozy we krwi oraz poziomu insuliny,

Producent: TORRAS

Google+