Realizacja zamówienia: 24 godziny
Producent: bioeco

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WYSOKOBIAŁKOWEGO

350g

Mieszanka do samodzielnego wypieku chleba w warunkach domowych. Składniki użyte do jej stworzenia posiadają cenne właściwości funkcjonalne i prozdrowotne dla szerokiej grupy odbiorców, w tym dla osób z nadwagą i otyłością. Wypieczony chleb może być również polecany również dla wegetarian, w tym wegan ponieważ nie zawiera w swym składzie produktów pochodzenia zwierzęcego. Jest wprost idealna dla diabetyków.

INDEKS GLIKEMICZNY IG 13 - WĘGLOWODANY 4,3% - BŁONNIK 9,1%

Mieszanka charakteryzuje się składem spełniającym wymagania dla składników odżywczych deklarowanych w oświadczeniach zdrowotnych, zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia 2006 w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności, tj. jako pieczywo wysokobiałkowe o wysokiej zawartości błonnika oraz o niskiej zawarości węglowodanów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do porcji suchego koncentratu 350g dodać 250ml letniej wody. Składniki dokładnie wymieszać (np. mikserem) przez ok. 5min, przełożyć do odpowiedniej wielkości formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem (np. olejem spożywczym), przykryć ściereczką i pozostawić na godzinę w ciepłym miejscu. Następnie ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika (elektrycznego do ok 200C, z termoobiegiem do ok 190C, gazowego stopień 4) i piec przez ok. 70 minut. Po upieczeniu pozostawić chleb w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na ok. 15min, a następnie wyjąć chleb z formy. Porcjować po wystudzeniu. Porcja koncentratu odpowiada 350g pozwala na uzyskanie ok. 500g chleba. 1WW odpowiada około 220g chleba. składniki: białko pszenne, nasiona słonecznika, siemię lniane, sezam, pestki dyni, mąka migdałowa, błonnik owsiany, ostropest plamisty, sól himalajska, zakwas żytni, błonnik babki jajowatej, słód jęczmienny, drożdże. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i soi

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g*:

wartość energetyczna: 1308,5kJ / 312,7kcal

tłuszcz: 18,3g

w tym kwasy nasycone: 1,7g

węglowodany: 4,3g

w tym cukry: 1,8g

błonnik: 9,1g

białko: 28,1g

sól: 1,5g

*chleb po wypieku, przygotowany zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, bez dodatków Receptura tej unikatowej, wysokobiałkowej mieszanki chlebowej uzyskana przy współpracy z zespołem naukowców Zakładu Żywności Funkcjonalnej i Towarzystwa SGGW w Warszawie jest chroniona patentem.

UWAGA!

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu

Google+