Realizacja zamówienia: 4 dni
Producent: BIOVEGAN

EKOLOGICZNY ZAKWAS QUINOA (KOMOSA RYŻOWA)

20g

Zakwas chlebowy na bazie bezglutenowych ziaren quinoa. Wysarcza na 750g pysznego chleba.

BEZ GLUTENU - BEZ CUKRU - BEZ KONSERWANTÓW

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa 20g, 350g mąki gryczanej, 150g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży suszonych bezglutenowych 9 g, 1 łyżeczka soli, 375ml letniej wody.
Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 min. Pozostawić do wystygnięcia.

Skład: 

mielona quinoa*

* składnik pochodzenia ekologicznego

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g:
wartość energetyczna: 390kcal
węglowodany: 80g w tym cukry: 2g
białko: 9,71g
tłuszcz: 2,42g w tym nasycone: 0,35g
błonnik: 2,47g
sól: <0,01g


Google+