Aktualności

20.07.2016

Informujemy, że w najbliższym czasie mogą wystąpić problemy z dostawami.

W związku ze Światowymi Dniami Młodzieży w Krakowie i licznymi utrudnieniami w ruchu musimy się liczyć z opóźnieniami.

Może to dotyczyć także zamówień z innych rejonów Polski, ponieważ wielu naszych dystrybutorów ma siedziby na Południu Kraju.

Mam nadzieję, że większość zamówień i dostaw odbędzie się bez problemów, jednak już od dziś - do pierwszych dni sierpnia proszę o wyrozumiałość.

11.01.2016

Po długim okresie świątecznym w końcu wracamy do normalnej pracy i do zwykłych terminów wysyłek.

Wystartowała styczniowa promocja!

Obejmuje wszystkie produkty, obowiązuje na zakupy powyżej 100 zł. Wystarczy wpisać hasło "ZIMA" po dodaniu produktów do koszyka.

17.10.2015

Już w ten weekend przypadają PIERWSZE URODZINY sklepu BIO-KRAINA.pl !

Z tej okazji od soboty 17.10.2015 do końca października będzie trwała promocja: -15% na wszystko dla zamówień od 50 zł!

Wystarczy w polu kod rabatowy wpisać hasło: STO LAT


Zapraszam także do udziału w urodzinowym konkursie:

Odwiedź fanpage sklepu na facebook'u i podać przepis na urodzinowy tort (oczywiście z ekologicznych składników).

Autor najciekawszego eko-przepisu otrzyma nagrodę - zestaw produktów fairtrade dostępnych w sklepie BIO-KRAINA.pl.


Już za kilka dni zapraszam też do nowego działu w sklepie: EKO DEKORACJE, w którym znajdziecie ekologiczne ozdoby do domu i  ogrodu

15.07.2015

Od dziś do końca wakacji RABAT -10% na zakupy powyżej 100 PLN.

Aby uzyskać rabat należy wpisać hasło "WAKACJE" w polu "kod rabatowy" po dodaniu produktów do koszyka.

10 % wakacje

Zapraszamy!

24.06.2015

Zakończył się konkurs "Dzień Ojca z BIO-KRAINĄ"

Nagrodę główną otrzymuje pani Magda.
Tata pani Magdy to Dzielny Amator Dobroci (dad).

Nagrodę drugą otrzymuje pani Agnieszka.
Tata pani Agnieszki jest wesoły, acz spokojny i ... CHUDY!

Dziękujemy wszystkim za udział w konkursie i już niedługo zapraszamy na kolejny konkurs na zakończenie roku szkolnego!

nagroda

12.06.2015

Zgodnie z zapowiedzią dziś rusza nasz pierwszy letni konkurs DZIEŃ OJCA z BIO-KRAINĄ!

Aby wziąć udział w konkursie należy na stronie konkursowej konkurs.bio-kraina.pl odpowiedzieć na 3 krótkie pytania i czekać na wyniki.

Konkurs trwa do 23.06.2015

Nagrodami w konkursie są:

Pierwsze miejsce (najciekawsza odpowiedź): Zestaw produktów dostępnych w sklepie BIO-KRAINA.pl:

  • - Męski żel pod prysznic 2w1 DRZEWO SANDAŁOWE 300ml firmy SoBio,
  • - Chałwa lniana firmy Gacjana,
  • - Ekologiczny breloczek.

Drugie miejsce (druga najciekawsza odpowiedź): bon na darmową wysyłkę Paczkomatem InPost na terenie Polski do wykorzystania w sklepie BIO-KRAINA.pl.

Regulamin konkursu dostępny tutaj.

Zapraszamy do zabawy!

11.06.2015

Przez całe lato szykujemy dla Was konkursy z nagrodami. Odwiedzajcie nas regularnie na naszym funpage BIO-KRAINA.pl i na www.BIO-KRAINA.pl

Pierwszy konkurs rusza już jutro , będzie można wygrać upominek dla swojego Taty z okazji jego święta!

konkursowe lato

Zapraszamy  do zabawy!


23.04.2015

W Warszawie trwa kolejna edycja projektu EKOstudent. Studenci z Warszawy postanowili zerwać z mitem postawy proekologicznej pełnej wyrzeczeń i trudnej do

zorganizowania - udowadniają, że tak niewiele trzeba żeby być EKO!

Popieramy i dlatego nasz sklep został partnerem projektu!

Pozdrawiamy wszystkich EKO studentów

Ania i Kasia

BIO-KRAINA.pl


21.04.2015

18 kwietnia 2015 roku w Miedzyrzeczu odbyło się szkolenie EKOLOGIA ZDROWIA. Firma BIO-KRAINA.pl wsparła uczestników drobnym eko-poczęstunkiem.

Dziękujemy za udział w szkoleniu i pozdrawiamy wszystkich!

Kasia i Ania

BIO-KRAINA.pl

Fotorelacja:

szkolenie 1          szkolenie 2

szkolenie 3          szkolenie 4


szkolenie 5          szkolenie 6


13.04.2015

ŚWIATOWY TYDZIEŃ ALERGII

13-19.04.2015

alergia

BIO-KRAINA.pl oferuje szeroki wybór produktów dla alergików, zarówno spożywczych, jak i kosmetyków oraz środków czystości.

31.03.2015

Jest rozwiązanie konkursu z portalem Ekologia.pl. Zapraszamy do wypróbowania przepisów!

Nagrodzone przepisy:

MUS CZEKOLADOWY

Składniki: kasza jaglana, makao, jagody Goji

Przygotowanie (dla jednej osoby): 2 łyżki kaszy jaglanej przelać zimna wodą (aby uniknąć ewentualnego smaku goryczki) i ugotować na wodzie wg przepisu na odwrocie opakowania. Ostudzić. Dodać do niej łyżkę lub dwie kakao. Wszystko zmiksować np: blenderem, na gładką i jednolita masę. Przelać do miseczki deserowej i odstawić do ostudzenia. Przystroić jagodami Goji na wierzchu. Mus można połączyć z jagodami, jeśli ktoś preferuje takie rozwiązanie. Można go również zmieszać z orzechami laskowymi (http://bio-kraina.pl/p/69/309/bio-orzechy-laskowe-100g-orzechy-suszone-owoce-zdrowa-zywnosc.html), włoskimi (http://bio-kraina.pl/p/69/1532/bio-life-bio-orzechy-polowki-wloskie-150g-orzechy-suszone-owoce-zdrowa-zywnosc.html ) lub migdałami (http://bio-kraina.pl/p/69/2842/bio-migdaly-platki-100g-orzechy-suszone-owoce-zdrowa-zywnosc.html). Wszystko zależy od wyobraźni ;)

CIASTO BEZGLUTENOWE


Składniki: - mąka bezglutenowa gryczana - 170 g, - otręby bezglutenowe lub bezglutenowe płatki owsiane jagodowe - 50 g, - jajka - 4 sztuki, - bio cukier trzcinowy brązowy - 120 g, - bezglutenowy proszek do pieczenia - 10 g, - owoce sezonowe, mrożone lub suszone - 100 g, (polecam żurawinę, jagody, maliny, porzeczkę lub wiśnie) - bio migdały cięte - 10 g, - szczypta soli

Sposób przyrządzenia: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Białka jajek ubijamy na sztywną pianę, dodając do nich szczyptę soli. Podczas ubijania stopniowo dodajemy cukier. W oddzielnym naczyniu przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy otręby i dokładnie mieszamy. Do ubitych białek dodajemy stopniowo po jednym żółtku, a gdy jajeczna masa stanie się gładka i jednolita, dodajemy mieszankę mąki wraz z otrębami i za pomocą drewnianej łyżki delikatnie mieszamy. Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i przekładamy do niej powstałą masę, wyrównując drewnianą łyżką powierzchnię. Na wierzchu ciasta układamy ściśle wybrane przez nas owoce i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy przez około 40 minut, w temperaturze 180 stopni - do momentu aż drewniany patyczek będzie całkowicie suchy. Smacznego!

OMLET FITNESS


Składniki: - 4-3 łyżki musli zbożowego z suszonymi owocami (rodzynki papaja ananas) - 1 łyżki posiekanych migdałów - 1 żółtko - 4 białka z jajek - 3 łyżki mleka - oliwa z oliwek - serek waniliowy – banan.

Przygotowanie: Musli wsypać w miseczkę, zalać gorącą wodą, zakryć talerzykiem i odstawić na 15-20 minut, żeby zmiękło. Wlać białka i żółtko do miseczki, dolać mleko i roztrzepać. Wsypać musli i zamieszać. Wylać na rozgrzaną oliwę na patelni, przykryć okrywą i smażyć, aż się zetnie wierzchnia warstwa. Nie odwracać na patelni. Usmażony omlet przełożyć na talerz, posmarować serkiem waniliowym i pokroić na wierzch banana. Zamiast banana można użyć malin czy brzoskwiń (również z puszki).


15.03.2015

BIO-KRAINA.pl wraz z portalem Ekologia.pl organizuje konkurs na najciekawszy przepis na deser wykonany z produktów dostępnych w sklepie.

Zapraszamy do udziału!

konkurs

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Google+