Realizacja zamówienia: 4 dni
Producent: TORRAS

MLECZNA CZEKOLADA BEZ CUKRU

MIGDAŁY

75g

Pyszne czekolady o wyjątkowych smakach bez dodatku białego cukru.

Skład: maltitol 43%, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku 14%, migdały 12%, aromat wanilina, emulgator - lecytyna sojowa.

Informacja dla diabetyków: 1WW = 20g, ok. 4 kostek

Wartość odżywcza w 100g:

wartość energetyczna - 1980 kJ / 478 kcal

białko - 7g

tłuszcz - 36g

węglowodany - 50g (w tym cukry 7g)

błonnik - 4g

Czekolady zawierające Maltitol mogą ze smakiem spożywać zarówno osoby zdrowe oraz aktywne. To również wspaniały deser dla diabetyków, a także dla osób cierpiących na celiakię - ponieważ produkt ten nie zawiera w swoim składzie glutenu. Wersja czekolady gorzkiej z błonnikiem pozwala na delektowanie się nią nawet przez osoby chcące utrzymać zgrabną sylwetkę, bądź odchudzające się.

ZALETY MALTITOLU:

- słodkość zbliżona do cukru (sacharozy) - Maltitol jest w 90% tak słodki jak cukier,

- mniejsza kaloryczność niż cukier (2,1 kcal/gram w porównaniu z 4 kcal/gram cukru),

- ogranicza ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Maltitol jest odporny na bakterie występujące w jamie ustnej, które rozkładają cukry i skrobie uwalniając kwasy, uszkadzając szkliwo zębów,

- może być stosowany przez diabetyków, gdyż jest wolniej przyswajalny w przewodzie pokarmowym i nie podwyższa zawartości glukozy we krwi oraz poziomu insuliny,

Google+