Realizacja zamówienia: 4 dni
Producent: TORRAS

GORZKA CZEKOLADA BEZ CUKRU

ZIARNA KAKAO

75g

Pyszne czekolady o wyjątkowych smakach bez dodatku białego cukru. Kakao wydobywa pełnię smaku gorzkiej czekolady.

Skład: słodzik - maltitol, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, innulina, odtłuszczony proszek kakaowy, ziarna kakao (6%), emulgator - lecytyna sojowa.

Informacja dla diabetyków: 1WW = 21g, ok. 5 kostek

Wartość odżywcza w 100g produktu:

- wartość energetyczna - 1873 kJ / 453 kcal

- białko - 6g

- tłuszcz - 34g

- węglowodany - 45g

- błonnik - 10g

Zalety Maltitolu:

- słodkość zbliżona do cukru (sacharozy) - Maltitol jest w 90% tak słodki jak cukier,

- mniejsza kaloryczność niż cukier (2,1 kcal/gram w porównaniu z 4 kcal/gram cukru),

- ogranicza ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Maltitol jest odporny na bakterie występujące w jamie ustnej, które rozkładają cukry i skrobie uwalniając kwasy, uszkadzając szkliwo zębów,

- może być stosowany przez diabetyków, gdyż jest wolniej przyswajalny w przewodzie pokarmowym i nie podwyższa zawartości glukozy we krwi oraz poziomu insuliny,

- działanie prebiotyczne (wspomaga trawienie oraz wytwarzanie kwasu mlekowego).


 

 

 

Google+