Realizacja zamówienia: 5 dni
Producent: BauckHOF

BEZGLUTENOWA MĄKA SOJOWA

350g

Mąkę sojową otrzymuje się z ekologicznych upraw soi. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem, który staje się bardziej wyrazisty po krótkim prażeniu ziaren soi. Mąka ta jest miałka i puszysta. Wypieki wykonane z mąki sojowej w trakcie pieczenia lekko brązowieją. Większość mąk sojowych nie zawiera glutenu, w związku z czym mogą jej używać osoby chore na celiakię. 

ZASTOSOWANIE:

Mąka sojowa posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym zagęszcza się nią zupy i sosy. Używana jest także do wyrobu mleka i past sojowych. Dodaje się ją do produktów w celu poprawienia cech organoleptycznych oraz wydłużenia okresu przydatności do spożycia. W kuchni wegetariańskiej stanowi substytut jajka kurzego.

skład: 100% soja z certyfikowanych upraw

Wartość odżywcza w 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 441 kcal
BŁONNIK - 13,1g
WĘGLOWODANY - 14,3g
TŁUSZCZ - 22,3g


Google+