Realizacja zamówienia: 5 dni
Producent: BauckHOF

BEZGLUTENOWA MĄKA Z CIECIERZYCY

500g

Mąka z ciecierzycy zawiera mnóstwo kwasu foliowego, około 100 gramów zapewnia 120% dziennego zapotrzebowania na niego (ważne dla kobiet w ciąży), jest bogata w błonnik, NNKT i żelazo (42% dziennego zapotrzebowania), potas (27%), wit. B1 (58%), wit. B6 (27%), fosfor (45%), magnez (31%), cynk (32%), selen (26%) i mangan (67%). A nawet miedź (26%).

ZASTOSOWANIE:

Może służyć jako dodatek do zwykłej mąki w wypiekach. Nadaje się też do zagęszczania zup i sosów, zwłaszcza tych wegetariańskich, wzbogacając je znacząco o białko. W ciastach czy wegetariańskich burgerach może zastąpić bułkę tartą. Niezbędna na tradycyjne dania, jak kofta czy flan, może też dodać egzotyki naleśnikom.

skład:

100% ciecierzyca z certyfikowanych upraw

Wartość odżywcza w 100g:

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 360kcal

białko: 19,9g

węglowodany: 49,7g

tłuszcze: 6,7g

błonnik: 10,9g


Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Google+