Realizacja zamówienia: 5 dni
Producent: BauckHOF

BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU 

CHLEB WIELOZIARNISTY

500g

Pyszny chleb własnej roboty bez dodatku drożdży. Z mieszanki powstaje 850g bochenek.

Skład: pełnoziarnista mąka ryżowa* 39%, skrobia kukurydziana*, mąka kukurydziana*, komosa ryżowa quinoa w proszku* 7% (mąka z quinoi*, mąka ryżowa*25%, kultury starterowe), nasiona słonecznika*, siemię lniane*, zagęszczacz: mąka z chleba świętojańskiego*, sezam*, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), zagęszczacz: ksantan

*z certyfikowanych upraw organicznych

Wartość odżywcza na 100g

wartość energetyczna: 1550 kj/368 kcal

białko 7,7g

węglowodany 63,4g / w tym cukry  1,3g

tłuszcze 7,8g / w tym nasycone kwasy tłuszczowe  1g

błonnik  6,5g; Sód  2,6g

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piekarnik do temperatury 225C (góra-dół). Mieszać/miksować mieszankę z 500ml zimnej wody przez 2 minuty. Nie odstawiać do wyrośnięcia! Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy. Wygładzić wierzch wodą lub dla uzyskania chrupiącej skórki oliwą lub masłem i wstawić do piekarnika. Wstawić do piekarnika foremkę z wrzątkiem. Po 5 minutach naciąć chleb wzdłuż całej długości. Piec przez 53 minuty w dolnej części piekarnika. Po upieczeniu odstawić chleb do wystygnięcia.


Google+