Realizacja zamówienia: 5 dni
Producent: OlVita

BEZGLUTENOWA MĄKA LNIANA

250g

Jedna z najbardziej war­tościowych mąk pod względem składu i szerokich możliwości zastosowania, a w zawiera m.in.: wapń, fosfor, żelazo, cynk, miedź, chrom, lecytynę oraz witaminę E i B.Jest bogata jest w aminokwasy egzogenne, takie jak: leucyna, lizyna, fenyloalanina, tryptofan. Biorą one udział m. in. w regulowaniu gospodarki hormonalnej, korzystnie wpływają na wzrok i skórę. Produkt ten cechuje również wysoka zawartość błonnika we frakcji: rozpuszczal­nej i nierozpuszczalnej, co bardzo dobrze wpływa na układ pokarmowy. Błonnik reguluje procesy wypróżniania, zapobiega zaparciom i biegunkom, zmniejsza wchłanianie cholesterolu i glukozy do krwi, nadaje również uczucie sytości. Wspomaga profilaktykę przeciw nowotworową, wg badań, głównie w kierunku nowotwora jelita grubego i piersi. Witamina E oraz lignany to silne antyutlenia­cze, które chronią organizm przed szkodliwymi skutkami działania wolnych rodników. Tym samym spowalnia się proces starzenia organizmu oraz zmniejsza ryzyko nowotworzenia. Lignany łagodzą również objawy dotyczące okresu menopauzy u kobiet. Zawarte w nasionach lnu śluzy roślinne wykazują korzystny wpływ na błony śluzowe przewodu pokarmowego. Ze względu na skład kwasów tłuszczowych jedno i wielonienasyconych mąka ta polecana jest osobom mającym na uwadze utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu we krwi i zapobieganiu chorobom układu krążenia. ZASTOSOWANIE: do wypieków chleba, ciasteczek, muffinek, placków, naleśników, makaronów. Jest wyśmienitym dodatkiem do musli, jogurtów i koktajli.

skład: 100% mąka lniana
 
Opakowanie: plastikowy zakręcany słoik
 
Przechowywać w suchym zacienionym miejscu, w temperaturze pokojowej.


Google+