Realizacja zamówienia: 4 dni
Producent: Amarello

EKOLOGICZNA MĄKA AMARANTUSOWA PRAŻONA

300g

Mąka amarantusowa prażona nadaje lekkość i puszystość domowym wypiekom. To zdrowe jedzenie stanowi też doskonały zagęstnik do zup i sosów. Wysoka zawartość błonnika, żelaza i magnezu wzbogaci Twoją dietę. Amarantus (szarłat) w chlebie to częsty sposób zastosowania mąki przez osoby uczulone na gluten, a dodany w ilości do 10% składnika (np. mąki pszennej) nie wymaga zmian w przepisie. Dodatek mąki z szarłatu do ciast chlebowych przynosi bardzo wiele korzyści.

Przede wszystkim wzbogaca pieczywo w wartościowe składniki odżywcze m.in. białko zasobne w aminokwasy. Poza tym przyspiesza proces fermentacji ciasta, zwiększa objętość gotowego pieczywa oraz wpływa na przedłużenie jego świeżości.

Amarantus, nazywany złotem Inków, zawiera on więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada, więcej błonnika niż owies i białko bardziej wartościowe niż sojowe.

BEZ GLUTENU - BEZ POLEPSZACZY

Składniki:

100% prażone nasiona amarantusa*

*surowiec pochodzenia ekologicznego rolnictwo spoza EU

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g:
wartość energetyczna: 1568kJ / 417kcal
tłuszcze: 6,8g w tym nasycone: 2,9g
węglowodany: 56g w tym cukry: 0,4g
błonnik: 11g
białko: 16g
sól: 0,05g
magnez: 248mg (66%)*
żelazo: 7,6mg (54%)*
*rekomendowane dzienne spożycie

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Google+