Realizacja zamówienia: 4 dni
Producent: BauckHOF

EKOLOGICZNA MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY

350g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku domowej pizzy.

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do temperatury 225C, termoobieg 190C. Wymieszać zawartosć opakowania z 250ml letniej wody i 2 łyżeczkami oleju. Wymieszać ciasto za pomocą robota kuchennego z końcówką do wyrabiania chleba na gładką masę. Oprószyć ciasto skrobią pszenną. Rozwałkować ciasto wałkiem umieszczając pomiędzy ciastem i wałkiem papier do pieczenia. Papier do pieczenia pomoże umieścić rozwałkowane ciasto na blaszce do pieczenia. Ułożyć ciasto na blasze (35cm /30cm) i uformować spód pizzy. Piec na środkowym poziomie piekarnika przez około 15-20 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100g:
wartość energetyczna: 345kcal
białko: 4,6g
węglowodany: 77g w tym cukry: 1,5g
tłuszcz: 1,3g w tym nacycone: 0,3g
sód: 2g

Skład:

pełnoziarnista mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (węglowodan sodu, środek zakwaszający: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), zagęszczacz: guma guar*, zakwas chlebowy z komosy ryzowej* (quinoa) w proszku (mąka z komosy ryżowej* (quinoa), mąka ryżowa*, kultury starterowe), sól morska, suche drożdże, cukier trzcinowy*, zagęszczacz: ksantan 

*z certyfikowanych upraw organicznych 

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Google+