Realizacja zamówienia: 4 dni
Producent: TORRAS

BIAŁA CZEKOLADA BEZ CUKRU

JAGODY GOJI

75g

Pyszne czekolady o wyjątkowych smakach bez dodatku białego cukru.

Skład: maltitol, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, jagody goji 7%,  aromat waniliowy, emulgator - lecytyna sojowa.

Informacja dla diabetyków: 1WW = 21g, ok. 5 kostek

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna - 477 kcal / 1804 kJ

Białko - 5,5g

Tłuszcz - 31,5g

Węglowodany - 48,g (w tym cukry 1,5g)

Błonnik - 10g

ZALETY MALTITOLU:

- słodkość zbliżona do cukru (sacharozy) - Maltitol jest w 90% tak słodki jak cukier,

- mniejsza kaloryczność niż cukier (2,1 kcal/gram w porównaniu z 4 kcal/gram cukru),

- ogranicza ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Maltitol jest odporny na bakterie występujące w jamie ustnej, które rozkładają cukry i skrobie uwalniając kwasy, uszkadzając szkliwo zębów,

- może być stosowany przez diabetyków, gdyż jest wolniej przyswajalny w przewodzie pokarmowym i nie podwyższa zawartości glukozy we krwi oraz poziomu insuliny,

- działanie prebiotyczne (wspomaga trawienie oraz wytwarzanie kwasu mlekowego).

Google+