Realizacja zamówienia: 3 dni
Producent: Tropicai

CUKIER Z PĄKÓW KWIATOWYCH

PALMY KOKOSOWEJ

250g

Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który jest bogaty w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały. Sok ten jest wykorzystywany do produkcji CUKRU KOKOSOWEGO.

INDEKS GLIKEMICZNY ( w 100g) :

Cukier rafinowany - 68
Cukier trzcinowy - 61 
Klon - 54
Miód - 48 
Agawa - 40 

Cukier kokosowy - 35

Cukier ten jest długotrwałym źródłem energii. Im mniejszy indeks glikemiczny tym stabilniejszy poziom cukru.

Skład: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku z pąków kwiatowych palmy kokosowej z upraw ekologicznych.

PL-EKO-04 / Rolnictwo spoza UE.

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 1605 KJ / 378 kcal

Białko: 1,3g

Węglowodany: 92,4g

Tłuszcz: <0,1g div="">
Potas: 924 mg / 46,2% RDA*

Cynk: 1,63 mg / 16,3% RDA*

*%RDA - oznacza % realizacji zalecanego dziennego spożycia.
 
Google+