Realizacja zamówienia: 4 dni
Producent: OlVita

SUSZONE JAGODY GOJI 

250g

Owoce goji pod względem wartości odżywczych zaszeregowane są między najbardziej wartościowe owoce naszej planety. Niedosładzane, suszone na słońcu, bez konserwacji chemicznej.

Odkryto, że jagody goji zawierają składniki pokarmowe wymienione poniżej: 6 podstawowych witamin, 11 podstawowych mikroelementów, 22 dietetyczne pierwiastki śladowe, 18 aminokwasów, 8 polisacharydów, 6 monosacharydów, 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych (niezbędne kwasy tłuszczowe, kwas linolowy i alfa-linolowy, beta-sitosterol oraz inne sterole roślinne), 5 karotenoidów, w tym beta-karoten i zeaksantynę, luteinę, likopen i beta-kryptoksantynę, ksantofil, wiele pigmentów fenolowych.

Ponadto odkryto, że jagody goji zawierają wapń (112mg/100g), potas (1.13 mg/100g), żelazo (9mg/100g), cynk (2mg/100g), selen (50 mikrogramów/100g), ryboflawinę (1.3mg/100g), witaminę c (148mg/100g)

Z
azwyczaj jagody goji występują w postaci suszonych owoców, więc można je spożywać w różny sposób: z płatkami śniadaniowymi, z gorącą wodą ( jako herbatę ziołową)

Zaleca się stosować ok 50 sztuk dziennie (ok 10-20g) dla osoby dorosłej. Nie poleca się spożywania przez dzieci.


Google+