Realizacja zamówienia: 3 dni
Producent: ELENA

LIOFILIZOWANY GROSZEK ZIELONY

30g

Frakcja: cały

Groszek zielony jest rośliną jednoroczną o wielu odmianach (w Polsce najbardziej znane to: Iłówiecki, De Grace, Lincoln), dość znacznie różniących się między sobą wielkością, smakiem, a także wartością odżywczą. Ziarna groszku są zielone, soczyste, delikatne, niemączyste, słodkie, lekkostrawne i bardzo odżywcze. Zawierają w swoim składzie m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoteny, witaminy: E, K, B1, B2, B6, C; kwasy: nikotynowy, pantotenowy, foliowy; biotynę. Groszek działa odkwaszająco na organizm, przez co wpływa na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej. Pomaga także zmniejszyć ryzyko chorób serca, kontrolować cukrzycę typu 2 i regulować pracę jelit. Groch cukrowy nie zawiera glutenu, dlatego jest świetnym produktem dla osób z celiakią. Gdy nie ma świeżego groszku, zawsze można wykorzystać suchy groch. To dostępne przez cały rok bogate źródło błonnika, białka, molibdenu, kwasu foliowego, witaminy B1, potasu i fosforu. Zawiera także izoflawony, zwłaszcza daidzeinę.

WARZYWA LIOFILIZOWANE 

Warzywa uzyskane metodą liofilizacji w pełni zachowują właściwości warzyw świeżych: smak, zapach, wartości odżywcze. Nie ulegają degradacji najcenniejsze składniki i właściwości: witaminy, białka, składniki mineralne. Dobrze zachowana struktura komórkowa pozwala na szybkie ponowne uwodnienie produktu.

Wpływają korzystnie na smak produktu finalnego.


Google+